Gaburici și-a anunțat DEMISIA

Premierul Chiril Gaburici și-a anunțat demisia cu două zile înainte de desfășurarea alegerilor locale generale și la câteva zile de la prezentare a raportului privind activitatea Guvernului în primele 100 de zile, transmite Puterea.info.

Demisia premierului survine pe fundalul scandalului privind diplomele sale de studii.

„Vreau să fac astăzi un anunț fără precedent în Republica Moldova. Vreau să îmi anunț demisia. Consider că odată cu aceasta, nu va exista suspiciunea că ancheta nu s-a desfășurat corect și transparent, iar subiectul diplomei mele, de fapt lipsit de importanță obiectivă în contextul situației economice actuale a Republicii Moldova, va fi scos de pe ordinea de zi. Astfel, opinia publică se va focusa pe problemele reale ale țării”, a declarat Gaburici.

Chiril Gaburici a făcut apel către liderii coaliției să vadă în demisia sa un pas înainte, un start imediat al formării unei noi majorități parlamentare și a unui nou guvern.

„Îmi doresc să se pună la baza noului program de guvernare lupta cu corupția, depolitizarea tuturor instituțiilor, precum și securizarea sistemului financiar-bancar. Îmi mai doresc ca inițiativele Guvernului, a echipei mele, să fie urmate, pentru binele și prosperarea Republicii Moldova. Sper că demisia mea va însemna pentru coaliție, apariția unei noi majorități parlamentare, de data asta stabile”, a subliniat Gaburici.

În același timp, Aurelia Peru-Balan, purtător de cuvânt al premierului, a scris pe o rețea de socializare că „Chiril Gaburici a atentat la sfânta-sfintelor în Republica Moldova – Corupția – și a plătit cu… demisia.”

Chiril Gaburici, care a fost propus în funcție de Partidul Liberal Democrat, a exercitat funcția de premier timp de trei luni. Guvernul Gaburici a fost învestit la 18 februaire a.c.

Anunțul integral al lui Chiril Gaburici – AICI.

Foto: gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*