Galbur către Muhametşin: iniţiativa Chișinăului nu vizează retragerea pacificatorilor ruși din Transnistria

Viceprim-ministrul, ministrul de Externe, Andrei Galbur a avut o întrevedere cu ambasadorul rus, Farit Muhametşin cu care a discutat referitor la situația actuală şi perspectivele dialogului politic bilateral.

În contextul abordării subiectului prezenţei militare ruse pe teritoriul R. Moldova, ministrul Galbur a reconfirmat intenţia Chișinăului de a promova includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU a unui subiect suplimentar intitulat „Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul R. Moldova”.

Andrei Galbur a subliniat faptul că iniţiativa nu vizează retragerea militarilor ruşi care fac parte din forţa trilaterală de menţinere a păcii ce operează în zona de securitate din regiunea transnistreană.

Cei doi oficiali discutat unele aspecte legate de promovarea procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană.

Foto: mfa.gov.md

1 Comment

  1. Ar fi bine pentru ambele părți să fie retrase forțele armate rusești. În așa caz Chișinău va putea face multe cedări pentru interesul și celor din Transnistria.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*