„Gas Natural Fenosa” din RM este de vânzare

Proprietarii grupului spaniol Gas Natural Fenosa au anunţat oficial că au decis să vândă activele din R. Moldova și Kenya. Experţii prognozează că tranzacţia ar putea avea loc nu mai devreme de lunile martie-aprilie 2018.

Potrivit portalului economic Mold-street, grupul și-a motivat decizia prind dorința de  revizuire și optimizare a portofoliului de afaceri. “Compania lucrează permanent la revizuirea și optimizarea portofoliului său de afaceri, precum și la analiza  activităților sale și a regiunilor non-strategice”, se precizează într-un comunicat al Gas Natural Fenosa.

Anterior se vehicula că printre potențiali cumpărători ar fi un miliardar ceh, precum și un cunoscut om de afaceri din R. Moldova.

Grupul menţionează că intenţionează să vândă şi alte activităţi, de exemplu din Columbia şi Italia.

În anul 2017, profitul net al grupului Gas Natural Fenosa a atins 1 miliard 360 de milioane de euro, scrie Radio Chișinău. Grupul nu a prezentat deocamdată datele privind rezultatele financiare generale înregistrate în 2017 în Moldova, dar face o menţiune că profitul până la impozitare s-a diminuat de 2,3 ori, comparativ cu anul 2016.

Foto: publika.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*