„Gazprom” dă asigurări Moldovei că va furniza volumul necesar de gaze

Asigurarea pieței interne cu gaze naturale, tranzitul acestora, reorganizarea SA „Moldovagaz” conform practicilor europene, dar și perspectivele dezvoltării colaborării dintre țara noastră și compania „Gazprom”, au fost principalele teme de discuție la întrevederea dintre prim-ministrul Pavel Filip și vicepreședintele  SA „Gazprom”, Valerii Golubev.

Părțile au discutat și despre reorganizarea SA „Moldovagaz” și a structurilor sale interne de distribuție și furnizare a gazelelor naturale, în contextul reformei instituționale impuse de prevederile Acordului de Asociere RM-UE și pachetul energetic 3, dar și de legislația națională în domeniu, care prevede divizarea transportării, distribuției și furnizării gazelor naturale.

În cadrul discuțiilor, R. Moldova a primit asigurările de rigoare că piața internă va fi avea volumul necesar de gaze naturale pe parcursul anului 2019, iar tranzitul acestora va fi efectuat în același mod.

Oficialii s-au referit și la perspectivele dezvoltării colaborării în viitor, precizând că în 2019 SA „Moldovagaz” va împlini 20 de ani de activitate.

Foto: gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*