Generalul Vitalie Marinuța a bătut în retragere politică

Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuță, vicepreședinte al Partidului Liberal Reformator (PLR), și-a anunțat retragerea din respectiva formațiunea politică, fără a adera însă la un alt partid.

Marinuță a scris pe pagina sa de Facebook că se a părăsit PLR în seara zilei de 27 septembrie și că a plecat din partid din diversei motive, inclusiv și de ordin doctrinal.

„Rămân în continuare un înflăcărat adept al dezvoltării democratice a societății noastre, al proceselor de integrare în spațiul politic, economic, cultural dar și de securitate euroatlantic și al luptei continue pentru identitatea noastră românească”, a scris generalul Vitalie Marinuță.

Fostul vicepreședinte al PLR susține că nu va comenta plecarea sa din partid până nu vor finaliza alegerile parlamentare din toamna acestui an.

Puterea.info amintește că Vitalie Marinuța a fost, timp de 4,5 ani, ministru al Apărării, fiind propus în această funcție de Partidul Liberal (PL). A demisionat la începutul acestui an din cauza unor divergenţe de opinii cu şeful statului, Nicolae Timofti, Comandantul Suprem al Forţelor Armate, privind dezvoltarea şi reformarea sistemului naţional de apărare. Anul trecut, un grup de de fruntași ai PL, inclusiv Marinuță, s-a desprins de PL, formând Partidul Liberal Reformator. | PUTEREA.info

Foto: karadeniz-press.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*