Cele mai corupte regiuni din R. Moldova; Statisticile CNA pentru primele trei luni

68% din actele de corupție, depistate de Centrul Naţional Anticorupţie în primul trimestru al anului curent, au fost comise în Chișinău şi în raioanele de centru ale ţării, arată datele statistice ale CNA.

19% din infracţiunile documentate de CNA au fost identificate în Bălţi şi în raioanele de nord ale ţării, iar 13 la sută – în Cahul şi raioanele de sud.

Potrivit CNA, în perioada vizată CNA a depistat 247 de infracţiuni, cu 14% mai multe faţă de perioada similară a anului trecut. Dintre acestea, 209 sunt acte de corupţie şi conexe corupţiei, 2 infracţiuni de spălare de bani şi 36 de alte categorii de infracţiuni. 187 de infracțiuni sunt din categoria celor deosebit de grave şi grave și 39 – mai puţin grave.

După genurile de infracţiuni, traficul de influenţă se situează pe primul loc – 68 de cazuri, urmat de abuzul de putere sau abuzul de serviciu – 43 de cazuri; coruperea pasivă – 40, coruperea activă – 31, excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu – 13 şi altele.

Printre instituţiile şi domeniile, vizate în dosarele CNA, se numără:  justiţia şi afacerile interne, securitatea bugetului şi patrimoniului public; administraţia publică locală; sectorul privat; medicina; învăţământul,  serviciul militar, etc.

Foto: cna.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*