Germania va continua să sprijine Ministerul Apărării de la Chișinău

Ministrul Apărării Eugen Sturza a avut o întrevedere cu Ambasadoarea Germaniei în R. Moldova, Iulia Monar, trecând împreună în revistă cooperarea moldo-germană pe segment militar.

Ministrul Sturza a informat-o pe Iulia Monar despre stadiul actual al reformei sectorului de apărare, în contextul implementării Pachetului Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare (DCBI), în special elaborarea documentelor strategice şi dezvoltarea capabilităţilor necesare pentru intensificarea participării R. Moldova în misiuni şi operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii şi consolidare a securităţii şi stabilităţii.

Eugen Sturza a mulţumit Guvernului german pentru sprijinul acordat la instruirea militarilor prin contract, pregătirea contingentelor Armatei Naţionale detaşate în misiunea KFOR, precum şi acordarea asistenţei în implementarea proiectelor în sfera medicinii militare şi în dezvoltarea capabilităţilor Centrului de armament şi muniţii al Armatei Naţionale.

Ambasadoarea Iulia Monar a menţionat că Germania va continua să ofere asistenţă pentru dezvoltarea şi modernizarea instituţiei de apărare a R. Moldova, cu accent pe domeniul de instruire, expertiză şi medicină.

Moldova colaborează cu Germania pe dimensiunea militar din martie 2003.

Foto: army.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*