Gestul lui Pavel Filip! A luat două covoare din casa sa și le-a dus la Muzeu

gov.md

Muzeul Național de Artă din Chișinău și-a îmbogățit colecția cu două covoare din secolului al XIX-lea, oferite în dar de premierul Pavel Filip și familia sa.

Covoarele au fost cusute de bunica premierului și păstrate zeci de ani în familie.

„Și eu, și familia mea, vrem să participăm la promovarea și valorificarea tradiției țesutului de covoare de la noi. Considerăm că în colecția muzeului aceste covoare se vor simți mai protejate, dar și valorificate, așa încât viața lor să dureze încă mulți, mulți ani”, a menționat premierul.

„Copilăria și adolescența mi-am petrecut-o în ambianța covoarelor țesute de străbunica, bunica și mama mea. Covoarele de fapt erau unicele piese de lux ale modestelor case țărănești în care am crescut. Erau acea frumusețe caldă și odihnitoare care păstra o parte din inima și sufletul lor,țesute între firele de lână colorată”, a mai spus Pavel Filip.

Târgul Național al Covorului, cu genericul „Covorul Dorului”, este la cea de a 5-a ediție. Evenimentul  are drept scop valorificarea covorului național care face parte din patrimoniul cultural imaterial al UNESCO. 

2 Comments

  1. Sunt foarte frumoase, mereu am fost impresionat de traditiile neamului nostru, si acum vad ca D-ul Filip tot le respecta si tine la valori nationale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*