Ghimpu împlinește 66 de ani; „Cred că primele cuvinte pe care le-am rostit după naştere au fost „My name is Mike”

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, împlinește, azi, 66 de la naștere. Ghimpu s-a născut la 19 noiembrie 1951, în Colonița, o suburbie a Chișinăului.

Liberalul Mihai Ghimpu a exercitat mai multe funcții importante în stat. În perioada 28 august 2009-28 decembrie 2010 a fost președintele Parlamentului. A asigurat interimatul funcției de președinte al R. Moldova între 11 septembrie 2009 și 28 decembrie 2010.

La cârma Partidului Liberal, succesorul de drept al Partidului Reformei, Mihai Ghimpu se află din 1998. Este fratele regretatului Gheorghe Ghimpu, fost disident și cel care a arborat tricolorul pe sediul Parlamentului la declararea Independenței R. Moldova, și unchiul lui Dorin Chirtoacă, primarul suspendat  al Chișinăului.

Liderul liberal este cunoscut opiniei publice prin declarațiile sale neordinare, marcate de umor. Lui Mihai Ghimpu îi aparțin afirmațiile: „Nu turnați gaz în coniac”, „Electoratul nu pleacă și nu vine”. În contextul unei întrebări legate de Băsescu a declarat: „Eu merg pe pământ nu pe mare”. Când era președinte interimar al țării a făcut o declarație care a rămas în folclorul politic moldovenesc: „Cum spun polonezii Bonjour, maman!”. La 18 mai 2016, fiind întrebat cât de bine știe engleza, Mihai Ghimpu a declarat: „Eu cred că primele cuvinte pe care le-am rostit după naştere au fost „My name is Mike”.

Foto: shok.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*