Grădiniță renovată în autonomia găgăuză pe banii României  

Grădiniţa „Sălcioara” din satul Avdarma, UTA Găgăuzia, a fost redeschisă după ce a fost renovată din fonduri oferite de România, informează Puterea.

Fondurile alocate prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Moldova” grădiniței din Avdarma, au fost folosite pentru reparația integrală a acoperișului, construcția sălii de sport și dotarea cu echipament sportiv şi mobilier.

Grădiniţa ”Sălcioara” din satul Avdarma, care activează de 40 de ani, este frecventată de 140 de copii cu vârsta între 3 și 7 ani.

La inaugurarea grădiniței au participat reprezentanți ai ambasadei românești în Moldova, ai FISM și ai autorităților locale.

Pentru renovarea şi dotarea grădiniţelor din R. Moldova, Guvernul României a alocat 20 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova” şi 3 milioane de euro prin proiectul „Sporirea accesului și a gradului de participare a copiilor la educație timpurie în Republica Moldova”.

Foto: Facebook.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*