Guvernarea democrată sau prosperitatea economică? Ce aleg moldovenii?

Recentul sondaj realizat de IRI arată schimbări în preferințele moldovenilor puși în situația de a alege după importanță între democrație și prosperitate economică.

La întrebarea „Dacă dvs. ați putea alege doar una, ce ar fi mai important: guvernarea democrată sau prosperitatea economică?”, 12% dintre moldovenii au spus că guvernarea democrată este foarte importantă pentru ei; 7% – guvernarea democrată este puțin mai importantă pentru ei; 21% dintre respondenți au spus că prosperitatea economică este puțin mai importantă pentru ei, iar 50 la sută au menționat că prosperitatea economică este foarte importantă pentru ei.

Rezultatele aceluiași sondaj realizat de IRI în martie a.c. au arătat indicatorii respectivi în ordine: 17%; 9%; 20 la sută și 50%.

Sondajul IRI a fost realizat în perioada 23 septembrie-17 octombrie a.c. pe un eșantion de 1514 de respondenți. Marja de eroare a cercetării este de +/-2,5%.

Foto: prosicontra.com

6 Comments

  1. Guvernarea democrată sau prosperitatea economică? Ce aleg moldovenii? – Orice om normal ar alege ŞI – ŞI. Dar aceasta, pentru Republica Moldova, ţine de domeniul fantasticului. Ei (moldovenii) ar alege ŞI – ŞI, doar că realitatea este NICI – NICI…

  2. In primul rând în genere nu e pus corect întrebarea, deoarece cea mai mare creștere economică a RM din ultimii ani e sub conducerea guvernului Filip

  3. Nustiu cit va dura aceasta prosperitate, insa stiu precis ca totusi aceasta guvernare colaboreaza cu UE si este sprijinita de institutiile internationale. Iata de unde aare si prosperitatea.

  4. Noi vrem ambele si democratie si cresti economice in procentaj mai mare, spre asta opteaza Guvernul R. Moldova!

  5. Dodon a promis că va îmbunătăți relațiile cu FR și nu vedem nimic rezultate, au rămas doar la nivel teoretic.

  6. Văd că sunt, DISCIPLINAŢI, la serviciu toţi andreii, igorii, mariile şi vovii…, plătiţi din care BORSETĂ???

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*