Guvernele de la Chișinău și București au făcut front comun

Guvernele de la București și Chișinău s-au reunit, sâmbătă, în ședințe pentru a aproba Acordul de Asociere a R. Moldova la Uniunea Europeană. Guvernul Ponta a aprobat și Acordurile de Asociere ale Ucrainei și Georgiei.

Acordul de Asociere a R. Moldova urmează să fie ratificat de Parlamentele de la Chișinău și București.

România este prima țară din Uniunea Europeană  care a aprobat Acordurile de Asociere la UE ale Moldovei, Ucrainei și Georgiei.

În cadrul ședinței Guvernului de la Chișinău, proiectul de lege pentru ratificarea Acordului a fost prezentat de viceministra de Externe, Natalia Gherman. Ea a precizat că R. Moldova va beneficia de asistenţă financiară din partea UE care va ajuta țară să devină un stat modern, cu valori europene.

Președintele Nicolae Timofti transmis Parlamentului spre ratificare Acordul de Asociere dintre R. Moldova și UE. Parlamentul ar urma să ratifice documentul în cursul săptămânii viitoare.

Puterea.info precizează că Acordul de Asociere a R. Moldova cu Uniunea Europeană a fost semnat la 27 iunie, la Bruxelles, de către premierul Iurie Leancă. Acordul a fost semnat și de reprezentanții celor 28 de state-membre, precum și de conducerea Uniunii Europene. | PUTEREA.info 

Foto: totul.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*