Guvernul alocă un milion pentru promovarea unui înotător

canal3.md

Cabinetul de Miniștri a decis să aloce 1 milion de lei pentru promovarea imaginii țării și mesajului de pace susținut de candidatul la Premiul Nobel pentru Pace, Ion Lazarenco.

„Eu, personal, mă mândresc cu acest om, chiar dacă este plecat de mai mult de 20 de ani în Irlanda, a înotat mereu în calitate de cetățean la R. Moldova și s-a înfășurat cu drapelul țării după victoriile obținute. Aceasta este o lecție de patriotism pentru noi. Ion Lazarenco a demonstrat că dacă există voință și curaj, atunci se obțin rezultate”, a spus Pavel Filip.

Ion Lazarenco a mulțumit prim-ministrului pentru susținere și decizia de a îl înainta la Premiul Nobel pentru Pace. Lazarenco este prima persoană de pe glob care a traversat din prima încercare cele șapte strâmtori. În același timp, el a înotat pe râul Nistru pentru a atrage atenția comunității asupra conflictului transnistrean. Primul său proiect a fost „Înotul de Pace de pe Nistru”, la o distanță de  240 km, parcursă în 8 zile, în scop caritabil. Un alt proiect realizat cu mesaj de pace și prietenie este proiectul „Nistru unește Moldova”.

Laureații Premiului Nobel vor fi anunțați în luna decembrie curent. e

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*