Igor Dodon a provocat un nou BLOCAJ instituțional

Președintele Igor Dodon a anunțat că a respins candidaturile celor doi candidați pentru funcțiile de ministru în Guvernul Filip – cea a Silviei Radu la Sănătate și a lui Nicolae Ciubuc la Agricultură și Mediu. În replică, premierul Pavel Filip a declarat că se va adresa Curții Constituționale pentru soluționarea blocajului instituțional.

Pe o rețea de socializare, Filip și-a exprimat regretul că R. Moldova este condusă de un președinte care încalcă frecvent Constituția, în funcție de interesele sale politicianiste. „Ne vom adresa din nou Curții Constituționale pentru a solicita rezolvarea acestui blocaj instituțional pe care șeful statului încearcă să-l provoace”, a menționat Filip.

Miercuri, Igor Dodon a semnat decretele privind demiterea lui Liviu Volconovici din funcția de ministrului al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Svetlanei Cebotari din postul de ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Remanierile din Guvern au fost anunțate la începutul acestei săptămâni de liderul PD, Vlad Plahotniuc.

Anterior, Igor Dodon a fost suspendat în câteva rânduri pe motiv că refuza să semneze decrete de numire în funcție a unor membri ai Guvernului.

Foto: jurnal.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*