Igor Dodon a spus DA

Preşedintele moldovean prorus, Igor Dodon, a confirmat în weekend că va participa la alegerile parlamentare preconizate pentru 24 februarie pe listele PSRM, chiar dacă anterior şeful legislativului de la Chişinău, Andrian Candu, declarase că Dodon în calitate de preşedinte al republicii nu are acest drept.

Dodon a confirmat pentru un post de televiziune local că este pregătit să meargă pe listele socialiştilor la alegeri pentru a-i ajuta să obţină un rezultat mai bun.

Igor Dodon, care participă şi la reuniunile politice ale PSRM, a anunţat la începutul lunii septembrie că ar putea candida la alegerile parlamentare pe listele acestuia. Preşedintele parlamentului, Andrian Candu, a declarat însă, potrivit agepres.ro, că acest lucru ar reprezenta o încălcare a legislaţiei în vigoare şi că nu i se va permite să candideze.

Igor Dodon a fost liderul PSRM până în noiembrie 2016, când a fost ales preşedinte al R. Moldova. Ulterior, el a fost nevoit să renunţe la această funcţie, deoarece legislaţia îi interzice să fie membru de partid.

Foto: socialistii.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*