Igor Dodon, garantul anti-NATO în RM: Cât sunt eu președinte, nu va fi nici o bază militară

Atât timp cât Igor Dodon este preşedinte, pe teritoriul R. Moldovei nu vor fi baze NATO. Despre aceasta, Dodon a declarat într-un interviu pentru postul rusesc TV „Zvezda”.

Şeful statului a subliniat că fără acordul lui, NATO nu are nici o șansă să-și plaseze bazele în RM.

„Am mers la toate bazele noastre militare din republică. Acum nu există niciun fel de amenințări și încercări de a construi baze străine pe teritoriul Republicii Moldova și sunt sigur că nu vor fi nici în viitorul apropiat”, a spus el, menționând că majoritatea cetățenilor sunt împotriva bazelor militare străine în țară.

Potrivit lui, „chiar dacă cineva ar încerca să obțină acest lucru cu ajutorul Curții Constituționale, vor exista revolte populare și aceasta se va sfârși rău pentru cei care vor lansa acest proces”.

Dodon a negat zvonurile potrivit cărora Parlamentul Moldovei discută despre introducerea unui regim de vize cu Rusia.

„Nu există un asemenea proiect de lege. Faptul că unii extremişti de dreapta fac aşa declarații… Oameni ciudaţi sunt peste tot. Nu există un astfel de proiect și cred că nici nu va fi”, a spus el, exprimând convingerea că introducerea regimului de vize cu Rusia ar fi o decizie greșită, deoarece Chișinăul a avut întotdeauna relații bune cu Moscova.

„Majoritatea cetățenilor Republicii Moldova, mai mult de 65%, consideră Rusia un stat prietenos. Prin urmare, nu există astfel de proiecte. Și sunt sigur că nu vor fi”, a spus Dodon, citat de Infotag.

Președintele Dodon l-a numit pe omologul său rus, Vladimir Putin, „un patriot și un om inteligent care este gata să facă compromisuri și să înțeleagă cealaltă parte”.

Foto: fb.com

1 Comment

  1. “… menționând că majoritatea cetățenilor sunt împotriva bazelor militare străine în țară.” – da trupele ruseşti nu sunt străine??? Nu pentru Dodon, pentru el acestea sunt miere de mai, pentru “majoritatea cetăţenilor”…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*