Igor Dodon l-a invitat în Moldova pe președintele reales al Cehiei

Președintele Igor Dodon l-a felicitat pe Miloš Zeman, președintele reales al Cehiei, invitându-l totodată pe acesta să efectueze o vizită în R. Moldova.

„Consider că această realegere reconfirmă încrederea cetățenilor cehi în cursul de dezvoltare a țării, promovat pe durata mandatului precedent”, a menționat Igor Dodon în mesajul său de felicitare.

„Nutresc convingerea că și în continuare vom avea în persoana Excelenței Voastre un prieten de nădejde, implicit în consolidarea identităţii noastre democratice. Vă asigur de voința fermă și disponibilitatea R. Moldova de a fortifica dialogul politic la toate nivelurile, în beneficiul ambelor popoare”, se arată în mesajul lui Dodon.

În finalul mesajului, Igor Dodon își exprimă speranța că îl va avea pe omologul său ceh „în calitate de înalt oaspete a tării mele”.

Precizăm că Milos Zeman, în vârstă de 73 de ani, a câştigat, duminică, al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Cehia cu 52% dintre voturi. Milos Zeman este considerat un politician prorus.

Foto: sputnik.ru

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*