Igor Dodon refuză să decreteze doliu național

Președintele Igor Dodon, se pare, va refuza să declare în R. Moldova doliu național la 31 ianuarie, când marele actor și regizor Ion Ungureanu va fi condus pe ultimul drum.

Consilierul prezidențial Ion Ceban a declarat pentru Prime TV că Igor Dodon nu va semna în acest sens un decret, dar a dispus ca Ion Ungureanu să fie înmormântat cu onoruri militare.

Funeraliile actorului vor fi organizate marţi. Sicriul cu corpul neînsufleţit al lui Ungureanu va fi depus marţi la biserica „Sf. Teodora de la Sihla”, după care va fi dus la Palatul Naţional.

Ion Ungureanu va fi înmormântat la Cimitirul Central din str. Armenească din Chișinău. El s-a stins din viață sâmbătă, 28 ianuarie, la vârsta de 81 de ani, la Bucureşti, unde fusese internat într-un spital. Primăria Chișinăului a anunţat că numele lui Ion Ungureanu va fi conferit unei străzi sau instituţii din Capitală.

Foto: Nadejda Roșcovanu / jc.md

4 Comments

  1. Dodon nu e nici presedinte, nici om. Dodon e dusmanul poporului propriu, lucru de care se vor convinge degraba chiar si vorbitorii de limba rusa. (…)

  2. Daca pina acum era impotriva la valorile europene, mai nou este si impotriva valorilor nationale.

  3. Pe seama lui ramane, ca-i porc… Pe de lata parte, au mai fost maestri care au trecut in viata celor Sfinti si nici n-a cerut nimeni zi de doliu pentru ei…

  4. Dodon lupta cu unionistii, chiar si cu cei morti!!!!! Nu cred ca el va face toata viata lui pentru tara ca sa faca macar ceia ce a facut Ion Ungureanu numai in postul de ministru a culturii

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*