Dodon și „Ultimul dictator al Europei” vor ieși împreună la semănat pe ogoarele moldovene

Președintele Igor Dodon a anunțat că omologul său belarus, Aleksandr Lukașenko, va efectua o vizită în R. Moldova în primăvara anului 2018.

Dodon a spus într-un interviu la un post de radio al diasporei moldovenești de la Moscova că, recent, a discutat în acest sens cu Lukașenko la Soci, unde a avut loc summitul șefilor țărilor CSI.

„În aprilie-mai va veni la Chișinău președintele Aleksandr Lucașenko. Mi-a zis la Soci că vrea să urce cu mine pe un tractor „Belarus” și să semănăm un câmp cu porumb sau floarea soarelui”, a declarat Igor Dodon.

Președintele Dodon a lăudat Belarusul pentru faptul că a reușit să păstreze tot cea ce a fost bun în URSS și chiar să îmbunătățească unele lucruri.

În contextul nostalgiei pentru URSS, Dodon a declarat că au fost foarte multe lucruri bune și că marea majoritate care au cunoscut URSS sunt marcați de nostalgie. Președintele Dodon s-a declarat dezamăgit de faptul R. Moldova nu a avut înțelepciunea pentru păstra ce a fost mai bun ce a dat URSS.

Igor Dodon a mai spus că R. Moldova nu trebuie să fie nici pro-rusă nici pro-europeană, ea trebuie să fie pro-statală. Acești doi vectori, în opinia lui Dodon, divizează țara.

Trebuie să luăm ce e mai bun de la ruși și de la europeni pentru a face lucruri bune pentru cetățenii noștri acasă, a mai spus Igor Dodon.

Foto: president.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*