IGSU: se circulă cu dificultate în zona de sud; 166 de localități rămân fără curent

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) al MAI informează că se circulă cu dificultate pe porțiunile de trasee Anenii Noi –Căușeni – Ștefan Vodă, Veșnevca – Cantemir, Vulcănești – Cahul – Taraclia , Leova – Cantemir.

Noaptea trecută, salvatorii și pompierii au intervenit pentru deblocarea mai multor mijloace de transport înzăpezite în apropiere de localitățile Troița Nouă, Geamăna, Varnița , Delacău, Ciobanovca, raionul Anenii Noi.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI (IGSU) au fost deblocate peste 100 unități de transport. De acțiunea salvatorilor a fost nevoie și în apropiere de localitatea Coșcalia și Chircăiești din raionul Căușeni. Pompierii au deblocat din nămeți două autobuse cu oameni, inclusiv un grup de 15 copii care urmau să ajungă la școală.

Conform informațiilor IGSU, 400 de angajați au efectuat lucrări de tracțiune și deblocare a autoturismelor, efectuând 121 de intervenții în raioanele Șoldănești, Rezina, Orhei, Căușeni, Anenii Noi, Dubăsari, Criuleni, Comrat, Taraclia, Drochia, Soroca, Florești și mun. Chișinău.

În cursul nopții au activat cele trei celulele de crize instituite în subdiviziunile de nord, sud și centru. Către ora 6.00 mai rămâneau deconectate de la curent 166 de localități din 15 raioane.

Foto: dse.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*