Ilan Șor derulează un proiect de iluminare a trecerilor de pietoni la Orhei

Cele mai periculoase treceri de pietoni din municipiul Orhei vor fi iluminate cu reflectoare roșii intermitente. Decizia a fost luată de Primarul de Orhei, Ilan Șor, care a menționat că acest proiect urmărește să sporească măsurile de securitate a pietonilor pe timp de noapte și pe cele mai periculoase treceri pietonale din localitate.

În prezent, au fost instalate reflectoare roșii intermitente pe trei treceri pietonale. Două dintre ele sunt pe str.31 august și cea de-a treia pe una din cele mai aglomerate străzi – str. Vasile Lupu, potrivit site-ului Primăriei Orhei.

Potrivit planului de acțiuni, astfel de reflectoare roșii vor fi montate pe alte zece treceri de pietoni, acele treceri care prezintă un grad sporit de pericol. Reflectoarele roșii sunt montate și direcționate pe trecerile de pietoni, astfel încât să fie văzute noaptea de șoferi, chiar și în condiții meteo nefavorabile.

Statisticile locale arată că cele mai multe accidente rutiere soldate cu tamponarea pietonilor au loc la Orhei pe trecerile de pietoni pe timp de noapte. Printre motive care generează situații de accident sunt iluminarea proastă a trecerilor de pietoni, vizibilitatea redusă pe timp de ploaie sau ninsoare.

Recent la inițiativa Primarului de Orhei, Ilan Șor a fost finalizată prima etapă a iluminării trotuarelor pentru pietoni, fiind instalate peste 250 de becuri cu LED și peste 2300 de becuri cu LED pentru iluminarea stradală.

Foto: orhei.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*