Important pentru cei care redobândesc cetățenia română

Ambasada României la Chișinău a anunțat că procedura de obținere a certificatului de naștere românesc s-a simplificat. Noua procedură permite depunerea actelor necesare obținerii certificatului de naștere românesc imediat după depunerea jurământului de credință față de România, notează Puterea.info.

Măsura vine în sprijinul cetățenilor care doresc redobândirea cetățeniei române prin scurtarea perioadei de timp pentru obținerea documentelor românești, se menționează într-un comunicat al misiunii diplomatice românești în R. Moldova.

Cetățenii care doresc depunerea documentelor pentru înscrierea actelor de stare civilă în aceeași zi cu data jurământului de credință față de România nu au nevoie de  programarea prealabilă și sunt scutiți astfel de drum suplimentar la Secția Consulară.

Ambasada României mai informează că cetățenii care doresc să își depună documentele necesare transcrierii actelor de stare civilă,  la o dată ulterioară, trebuie să se programeze la ghiseele de informatii sau prin sistemul Call Center, la numărul de telefon 022 855 002, disponibil de luni până vineri, între orele 8.00 și 14.00.


Actele necesare obținerii certificatului de naștere românesc pentru cetățenii nascuti pe teritoriul Republicii Moldova sunt:

  • certificatul de naștere emis de autoritățile Republicii Moldova  (original și copie legalizată);
  • certificatul de căsătorie sau extrasul de căsătorie;
  • certificatul de divorț sau de deces (în cazul persoanelor divorțate sau văduve, în copie simplă);
  • buletinul de identitate valabil (în copie simplă);
  • certificatul de cetățenie română.

Foto: itcmedia.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*