În această vară, în R. Moldova vor activa 80 de tabere de odihnă

Aproximativ 80 de tabere de odihnă urmează să activeze în această vară, iar de serviciile acestora vor beneficia circa 60 mii de copii şi adolescenţi.

Finanţarea taberelor de vară pentru copii şi adolescenţi se va efectua din bugetul de stat şi bugetele locale, din sumele plătite de părinţi şi resursele alocate de întreprinderi, organizaţii şi asociaţii.

Potrivit consultantului principal din cadrul Direcției învățământ general a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Daniela Cotovițcaia, citată de Moldpres, Guvernul va oferi gratuit în jur de 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă mai multor categorii de copii şi adolescenţi, printre care copiilor orfani, celor din familii defavorizate, monoparentale, precum şi familiilor cu trei şi mai mulţi copii.

Totodată, ministerul va achiziţiona 100 de bilete pentru elevii din România și 300 de bilete pentru elevii din instituțiile de învățământ general din raioanele de est ale Republicii Moldova, care sunt subordonate ministerului. Tabere de odihnă vor activa în perioada iunie-august.

Foto: provincial.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*