În atenția transportatorilor din R. Moldova: restricții pentru TIR-uri în Ungaria

Ministerul de Externe de la Chișinău anunță despre decizia autorităților ungare de a restricționa traficul și tranzitarea camioanelor de mare tonaj pe teritoriul său începând cu marți, 1 martie, comunică Puterea.

Restricţia se referă la autocamioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone şi va fi aplicată în perioada 1 martie-4 noiembrie a.c.

Măsura în cauză va fi valabilă în zilele de sâmbătă şi duminică şi în zilele de sărbătoare națională a Ungariei (15 martie, 20 august şi 23 octombrie).

Potrivit MAE de la Chișinău, potrivit deciziei autorităţilor maghiare, în aceste zile şoferii autocamioanelor care deja au trecut frontiera Ungariei, vor fi obligaţi să staţioneze în parcările speciale amenajate.

Regula dată nu se va aplica autocamioanelor care transportă mărfuri perisabile, inclusiv fructe, legume şi produse derivate din acestea, produse chimice sau uşor inflamabile, precum şi celor care transportă păsări şi animale de casă vii, inclusiv bovine şi porcine.

Autorităţile maghiare de frontieră şi cele de poliţie rutieră atenţionează că de la 1 martie, vor efectua controlul riguros al respectării restricţiilor anunţate.

Transportatorii auto de mărfuri şi bunuri, care vor încălca prevederile restricţiilor menţionate, riscă penalități sub formă de amendă în sumă de circa 3.3 mii de euro şi interdicţie de intrare/tranzitare pe teritoriul Ungariei pe o perioadă de până la cinci ani. În cazurile unor încălcări grave, transportatorii auto de mărfuri şi bunuri pot fi sancţionaţi, inclusiv cu arestul unităţilor de transport şi al mărfurilor/bunurilor transportate.

Foto: uniduna.hu

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*