În premieră în ultimii 25 de ani, un oficial moldovean întreprinde o vizită în India; Chișinăul vrea ambasadă în New Delhi

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde o vizită de lucru în India. Este prima vizită în India a unui oficial de rang înalt din R. Moldova în ultimii 25 de ani.

Vizita are loc în perioada 10-15 august a.c. Ministrul Ulianovschi discută cu oficialii indieni despre aprofundarea și extinderea dialogului politic și comercial-economic cu India, inițierea unor parteneriate de colaborare în diferite domenii, precum și chestiunile legate de deschiderea unei misiuni diplomatice la New Delhi. Un alt subiect de pe agenda discuțiilor este liberalizarea regimului de vize pentru deținătorii pașapoartelor diplomatice și de serviciu.

Moldova şi India au stabilit relaţiile diplomatice la 12 martie 1992. Conform datelor MAI, în Moldova sunt 308 de cetățeni indieni, titulari al permiselor provizorii de şedere, 277 dintre care au sosit în scop de studii.

Foto: mfa.gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*