În toate școlile din Moldova a răsunat ultimul sunet de clopoțel

Elevii din întreaga ţară au marcat astăzi ultima zi din anul şcolar 2017-2018.

Într-un mesaj de felicitare, ministrul Educației, Culturi și Cercetării, Monica Babuc, a remarcat că, tradițional, în data de 31 mai, „ultimul sunet trezește sentimente de împlinire și mândrie pentru realizările obținute în anul școlar, prin aportul dascălilor, succesele elevilor, dar și grija părinților în educarea tinerei generații”.

„Să aveți mult succes la examenele de absolvire ale treptei de gimnaziu și de liceu. Vă doresc o vară plină de descoperiri, cu experiențe inedite, iar la toamnă sper să reveniți dornici de noi cunoștințe”, a afirmat Babuc.

Solicitat de Moldpres, șeful Serviciului de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ion Mischevca, a specificat că manifestările dedicate sărbătorii au început în jurul orei 8.30 și au durat aproximativ o oră.

„Ultimul sunet de clopoţel a răsunat astăzi în peste 1200 de instituții de învățământ pentru aproximativ 335 de mii de elevi din ţară, dintre care circa 31 de mii de sunt absolvenţi ai ciclului gimnazial, iar peste 10 mii ai ciclului liceal”, a spus Mischevca.

În perioada 4-22 iunie, elevii din întreaga ţară vor susţine examenele de absolvire a gimnaziului şi liceului.

Moldpres

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*