Înalți oficiali ai AP OSCE, în vizită în R. Moldova

O delegație a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (AP OSCE) va efectua o vizită de lucru în R. Moldova, în perioada 24-28 iunie a.c. Delegația este condusă de președintele AP OSCE, George Tsereteli (Georgia).

Din delegație mai fac parte secretarul general al AP OSCE, Roberto Montella (Italia) și consilierul președintelui AP OSCE, Loic Poulain.

Oaspeții vor avea o întrevedere cu șeful delegației Parlamentului RM la AP OSCE, Sergiu Sârbu și membrii delegației. Ei vor discuta cu vicepreședintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică Eugen Carpov.

Oficialii AP a OSCE vor avea întrevederi cu președintele Igor Dodon, prim-ministrul Pavel Filip, viceprim-ministrul pentru reintegrare Cristina Lesnic, ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, precum și discuții cu reprezentanții comunității internaționale.

Membrii delegației vor efectua o vizită în orașul Tiraspol.

Ultima vizită a Grupului AP OSCE pentru Moldova la Chişinău a avut loc în martie 2017. AP a OSCE este constituită din reprezentanții parlamentelor a 56 de ţări.

Foto: armedia.am

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*