Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al UE încurajează autoritățile din Moldova să continue reformele

Șeful diplomației de la Chișinău, Andrei Galbur, a avut, în marja Forumului Strategic de la Bled (Slovenia), o întrevedere cu Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate și vicepreşedinte al Comisiei Europene.

Oficialii au realizat un schimb de opinii privind stadiul actual al relaţiilor RM-UE, făcând o scurtă retrospectivă a evoluţiilor în contextul aniversării la 1 septembrie curent a trei ani de la implementarea Acordului de Asociere.

Părţile au împărtăşit opinia că succesul demersurilor RM de apropiere de UE poate fi asigurat doar prin avansarea agendei de transformare şi implementare veritabilă a principiilor de bună guvernare, stat de drept, economie de piaţă şi creştere sustenabilă.

Andrei Galbur a reconfirmat determinarea fermă a autorităţilor de a realiza angajamentele asumate în cadrul Agendei de Asociere cu UE, menţionând că noua etapă de implementare este susţinută de setul de reforme complexe promovate în comun de către Guvern şi Parlament.

La rândul ei, Federica Mogherini a încurajat autorităţile să continue iniţiativele demarate, pledând pentru reflectarea clară a beneficiilor reformelor promovate pentru cetăţenii RM.

Foto: mfa.gov.md

2 Comments

  1. Pai , analizez ca UE-ul nici nu atrage atentia opoztiei si partidelor ce mahaie la muste. Doar apeluri catre guvernare.

  2. Iata ca partenerii externi ai Republicii Moldova sunt alaturi de tara noastra si ne sustin, insa Maia si Nastase ne speriau ca nimeni nu va dori sa colaboreze cu actuala guvernare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*