Încă o lună de arest la domiciliu pentru Dorin Chirtoacă

Primarul Chișinăului, Dorin Chirtoacă, suspendat temporar din funcție, va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată de magistraţii Judecătoriei Buiucani a Capitalei.

Potrivit deciziei judecătorilor, mandatul de arest la domiciliu a lui Dorin Chirtoacă a fost prelungit până la data de 12 octombrie. Magistrații au respins și cererea de părăsire a domiciliului, depusă anterior de avocații lui Chirtoacă, scrie Moldpres.

Procurorul de caz, Dumitru Robu, a menționat că temeiurile înaintate anterior pentru menținerea arestului la domiciliu și-au păstrat actualitatea.

Primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă a fost reţinut la finele lunii mai de procurorii și ofițerii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. Chirtoacă a fost suspendat din funcție până la emiterea unei sentințe definitive.

Recent, Centrul Național Anticorupție a anunțat că primarul suspendat al capitalei este cercetat penal într-o nouă cauză penală, în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Foto: captură video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*