Încă o persoană a fost reținută în „dosarul BEM”

Încă un fost membru al Comitetului de creditare al „Băncii de Economii a Moldovei” a fost reţinut de ofițerii anticorupție, comunică Puterea.info.

Acesta se află în custodia Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru 72 de ore, iar procurorii urmează să ceară judecătorului de instrucţie arestarea lui.

CNA nu precizează despre cine este vorba.

Potrivit CNA, acesta este bănuit de „Încălcarea regulilor de creditare, politicilor de acordare a împrumuturilor sau regulilor de acordare a despăgubirii/ indemnizaţiei de asigurare” (art.239 alin.2 lit.a, Cod penal).

Săptămâna trecută, şapte persoane au fost escortate la CNA pentru a li se aduce la cunoştinţă calitatea de bănuit în cadrul unor noi dosare ce vizează creditele neperformante de la BEM. Este vorba despre  fostul şef al Băncii de Economii, ex-preşedintele Comitetului de creditare, fostul şef al Direcţiei juridice a BEM şi reprezentanţii a trei agenţi economici. În privinţa altor doi bănuiţi, ex-vicepreşedintele BEM şi fostul şef al Direcţiei securitate economică a BEM,  a fost aplicată „obligaţiunea de a se prezenta la citarea ofiţerului de urmărire penală”. Doi dintre beneficiarii creditelor de la BEM se află în  izolatorul CNA, ceilalţi fiind cercetaţi în arest la domiciliu.

Foto: cna.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*