Încă un jurnalist rus a fost declarat persona non-grata în Moldova

Dmitri Kaistro, reporter special al holdingului TV și radio de stat rus (ВГТРК), a  fost declarat persona non-grata în Republica Moldova pe un termen de cinci ani, comunică Puterea.info. 

Acestuia i-a fost interzis accesul în Moldova azi, când a ajuns pe Aeroportul din Chișinău.

Jurnalistul (foto) spune că el și operatorul care îl însoțea au fost verificați amănunțit de către polițiștii de frontieră, notează RIA Novosti.

După verificarea documentelor, Kaistro a fost anunțat că este persoană indezirabilă până în 2019 și că operatorul poate intra pe teritoriul R. Moldova.

Puterea.info amintește că, în luna martie, autoritățile moldovenești au interzis în R. Moldova accesul unei echipe a aceluași holding rus care intenționa să ajungă în autonomia găgăuză pentru a reflecta alegerile locale. Alți câțiva jurnaliști ruși, care intenționau să ajungă în Transnistria, au fost nevoiți să facă cale întoarsă la Moscova de pe Aeroportul din Chișinău. La 18 martie a.c., Dmitri Kiseliov, directorul Agenţiei de ştiri „Russia Today”, și telejurnalistul Andrei Kondrașov au fost declarate persoane indezirabile pe un termen de cinci ani.

Foto: vesti.ru

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*