Încă un partid a apărut pe scena politică din Moldova

„Partidul Nostru”, condus de controversatul om de afaceri, Renato Usatâi, a fost înregistrat, vineri, la Ministerul Justiţiei, transmite Puterea.info.

Informaţia despre „Partidul Nostru” se regăsește în Registrul de Stat al Organizaţiilor necomerciale.

„Partidul lui Renato Usatâi a fost recunoscut oficial drept organizaţie social-politică cu drepturi depline de a participa la viaţa politică a ţării”, se menționează într-un comunicat al formațiunii.

Potrivit sursei citate, ministerul Justiţiei a semnat decizia de înregistrare a Statutului în redacţie nouă a Partidului Politic „Partidul Nostru” şi  alegerea preşedintelui formaţiunii Renato Usatâi, decizie aprobată la congresul formaţiunii.

Amintim că, în vara anului trecut, Ministerul Justiţiei, condus la acea vreme de Oleg Efrim, a refuzat înregistrarea formaţiunii, invocând că s-ar fi încălcat anumite proceduri. Renato Usatâi a calificat refuzul ca fiind de natură politică în preajma alegerilor parlamentare. „Partidul Nostru” este formațiunea, care până la 13 aprilie 2014 se numea Partidul Popular Republican din Moldova. Tot atunci, liderul partidului Nicolae Andronic a anunțat că se retrage din funcţie, propunând congresului candidatura lui Renato Usatâi.

Foto: ru1.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*