Încă un partid de dreapta ar putea să apară în R. Moldova

Ex-ministrul liberal al apărării, Anatol Şalaru, şi-a făcut publică intenţia de a fonda un partid politic de dreapta, dacă nu va reuşi să convoace Congresul extraordinar al PL şi să-l demită pe Mihai Ghimpu din funcţia de preşedinte al formaţiunii.

Anunţul a fost făcut în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune Realitatea TV”.

Şalaru a spus că la mijlocul lunii curente a fost chemat la Bruxelles, unde i s-a sugerat să întreprindă ceva, pentru că Mihai Ghimpu distruge partidul, însă s-a arătat sceptic că va reuşi.

„Nu cred că voi reuşi timp de două săptămâni să convoc Congresul extraordinar al PL şi să fiu ales preşedinte al formaţiunii. Voi crea o platformă politică, care în câteva luni va deveni un partid politic de dreapta. PL se află acum la o intersecţie, dacă nu se fac acum schimbări, peste doi ani nimeni nici nu-şi va aminti de această formaţiune”, a spus fostul ministru, citat de IPN.

Anatol Şalaru a fost demis din funcţia de ministru al apărării de către preşedintele Igor Dodon, la solicitarea liderului PL, Mihai Ghimpu. Acesta a declarat că PL îi retrage lui Şalaru sprijinul politic şi l-a acuzat că urmăreşte scopul de a distruge partidul.

Foto: adevarul.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*