Închisorile pentru minori din Moldova vor fi redenumite

Penitenciarele pentru minori se vor numi centre de detenție pentru minori și tineri. Vineri, Parlamentul a votat în prima lectură un proiect de modificare a legislației.

Schimbarea este operată în contextul reorganizării Departamentului instituțiilor penitenciare în Administrația Națională a Penitenciarelor. Totodată, expresia „colaboratori ai sistemului penitenciar” din legislație va fi înlocuită cu sintagma „funcționari publici cu statut special din cadrul sistemulii administrației penitenciare”.

De asemenea, vor fi modificate denumirile gradelor speciale ale funcționarilor publici din cadrul sistemului administrației penitenciare. Va exista următoarea ierarhie: chestor de justiție, comisar-șef de justiție, comisar-principal de justiție, comisar de justiție, inspector principal de justiție, inspector superior de justiție, inspector de justiție, agent-șef principal de justiție, agent-șef de justiție, agent-șef adjunct de justiție, agent principal de justiție, agent superior de justiție.

Proiectul urmează a fi votat de plenul Legislativului în lectură finală.

Foto: publika.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*