Întrevedere Gherman-Lavrov, la New York

Viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, a avut vineri, la New York, o întrevedere cu Serghei Lavrov, ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse.

În timpul discuțiilor, oficialii au abordat un spectru larg de subiecte privind dialogul politic și cel sectorial.

Cei doi miniștri au apreciat dinamica consultărilor bilaterale din ultima perioadă în domeniul comercial-economic și cel al agriculturii, în vederea normalizării exporturilor de produse agro-alimentare moldovenești pe piața din Federația Rusă.

Miniștrii, potrivit diplomației de la Chișinău, au discutat premisele consolidării cooperării pe dimensiunea migrației și cea umanitară. Părțile au făcut referire și la ultimele evoluții în procesul de soluționare a conflictului transnistrean, fiind reconfirmată importanța continuării negocierilor în baza principiilor stabilite în cadrul formatului „5+2”.

La New-York, Natalia Gherman a mai avut întrevederi cu asistentul pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, și cu ministrul pentru Afaceri Externe al Austriei, Sebastian Kurz.

Natalia Gherman a efectuat o vizită în SUA, în fruntea unei delegații din Moldova, care a participat, în perioada 22-26 septembrie, la un șir de evenimente dedicate celei de-a 69-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. | PUTEREA.info

Foto: mfa.gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*