Iohannis de la tribuna ONU: mai puțină toleranță față de conflictele din Transnistria și Caucaz

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în cadrul intervenției naționale, susținută în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 70-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, că Națiunile Unite trebuie să fie mai puțin tolerante cu conflictele din spațiul ex-sovietic, transmite Puterea.

În discursul său, președintele României a declarat de la tribună că „Națiunile Unite trebuie să fie mai puțin tolerante în privința conflictelor prelungite din regiunea Transnistria a Republicii Moldova, Georgia și Nagorno-Karabah”.

„Orice status quo în situații contrare dreptului internațional sunt întotdeauna fragile și pot conduce la izbucniri ocazionale ale violenței”, a subliniat Iohannis, în discursul său, citat de Agerpres.

El a susținut că „lipsa de acțiune în astfel de situații dă naștere impresiei eronate că obținerile ilegale de teritoriu, în detrimentul statelor suverane și independente, sunt posibile și tolerate”.

„Este cazul situației din Ucraina, în privința căreia Națiunile Unite și Consiliul de Securitate, în special, nu au luat măsurile de acțiune care sunt preconizate în conformitate cu Carta ONU. Îndemnăm toate statele membre ale Consiliului de Securitate să acționeze responsabil și să decidă în interesul păcii și al securității internaționale și în conformitate cu dreptul internațional în soluționarea situației din Ucraina”, a spus șeful statului român.

Foto: Antena3.ro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*