Ion Sturza prezice alegeri parlamentare anticipate în 2017

Fostul prim-ministru al R. Moldova, omul de afaceri Ion Sturza este convins că alegerile prezidenţiale din 2016 au fost un preludiu pentru alegeri parlamentare, care, posibil, se vor desfăşura anticipat, în 2017.

Într-un interviu pentru „Sinteze şi dezbateri de politică externă”, el a menţionat că alegerile prezidenţiale nu au avut sens dacă acestea „nu se cuplează cu niște alegeri care contează la modul real — și nu în 2018 sau 2019, când ar trebui să fie în mod normal, ci cât mai rapid”.

„Din păcate, rezultatele alegerilor din 13 noiembrie nu aduc pacea socială, nu aduc schimbarea, nu aduc elementul de stabilitate de care de fapt are nevoie Republica Moldova. Nu aduc certitudine în relațiile noastre pe plan extern, iar cu Ucraina și România lucrurile chiar devin foarte belicoase. Dar cel mai important astăzi e să ne calmăm, să ne acceptăm unii pe alții, să acceptăm greșelile și victoriile din campanie și să ne poziționăm pentru viitoarele lupte, dar pașnic”, a spus Sturza, citat de Infotag.

El şi-a exprimat îndoiala că victoria candidatului Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, ar putea influenţa pozitiv relaţiile Moldovei cu Federaţia Rusă.

Foto: Captură video TV „Moldova 1”

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*