VIDEO. Iurie Leancă: 2014 mi-a amintit de 1918, anul Marii Uniri

Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în R. Moldova, susține fostul premier și ministru de externe, Iurie Leancă, într-un interviu acordat Digi24.

„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei de partid și mi-au zis: da, e un curent care devine tot mai pregnant”, a spus Iurie Leancă.

„România devine o țară mult mai atractivă din punct de vedere economic, social, al afacerilor, are altă calitate a vieții, infrastructură, subvenții în agricultură. E simplu să compari cât primește un fermier pe malul stâng al Prutului și cât primește unul pe malul drept al Prutului. Efectiv, iată, acest fenomen este unul în creștere”, a spus Iurie Leancă.

Întrebat dacă unirea cu România este o ipoteză realistă, fostul șef al diplomației a declarat că nu exclude nimic. „Se poate face, Doamne ferește, în urma unui cataclism, aduceți-vă aminte de 2014, care mie mi-a adus aminte de 1918, dacă tot suntem în anul Centenarului Marii Uniri. Realist, se poate face și prin această dinamică negativă pentru R. Moldova, dacă nu vom reuși noi să urcăm în acest vagon, care iată că pleacă spre Occident, spre UE, spre NATO”, a declarat vicepremierul.


Foto: captură video

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*