Klaus Iohannis i-a mulțumit lui Nicolae Timofti pentru resetarea dialogului moldo-român

Președintele Nicolae Timofti, a avut astăzi, o discuție telefonică cu omologul său român, Klaus Iohannis. Cei doi președinți au făcut un schimb de păreri pe marginea situației social-politice din România și R. Moldova, inclusiv despre procesele electorale din cele două țări.

Potrivit Președinției, Nicolae Timofti a accentuat necesitatea aprofundării dialogului Chișinău-București, în contextul adoptării în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a „Strategiei pe termen mediu şi lung privind relaţia României cu R. Moldova”, a cărui perspectivă trebuie să devină una mai pragmatică și performantă.

Klaus Ihannis l-a asigurat pe Nicolae Timofti că România va continua sprijinirea R. Moldova pe calea ireversibilă de integrare europeană, inclusiv prin susținerea avansării reformelor și consolidarea unor instituţii democratice, corecte și transparente.

În contextul finalizării mandatului președintelui Nicolae Timofti, Klaus Iohannis i-a mulțumit pentru performanța resetării dialogului bilateral și construirea unor legături speciale atât între două state, cât și între doi președinți prieteni.

Foto: presedinte.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*