La Chișinău, Donald Tusk a pus punctele pe „i” în relația UE-Moldova

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, marți, la Chișinău, în cadrul întrevderii cu președintele Nicolae Timofti, că Republica Moldova este un partener cheie pentru UE și că Uniunea va susține realizarea refomelor în vederea depășirii crizei din sistemul bancar din Moldova, notează Puterea.info.

„În timpul întrevederii mele de astăzi cu președintele Nicolae Timofti am discutat despre implementarea Acordului de Asociere de care vor beneficia cetățenii țării. Creșterea semnificativă a comerțului bilateral în anul 2014 este un semn că mergem în direcția corectă.

Trebuie intensificate reformele în așa fel încât acestea să producă schimbări reale pentru cetățeni. Am discutat despre necesitatea reformării sistemului judecătoresc și lupta cu corupția ca fiind două domenii prioritare,a spus Tusk menționând că a convenit asupra necesității de a realiza reforme imediate în sectorul financiar pentru a fi depășită criza bancară.

„Este foarte important de a recâștiga încrederea donatorilor și investitorilor, dar și mai important – pentru a restabili încrederea cetățenilor”, a declarat Donald Tusk.

Președintele Consiliului European a mai spus că împreună cu președintele Nicolae Timofti a convenit să fie continuată cooperarea intensă dintre UE și Republica Moldova.

„Uniunea Europeană va rămâne un prieten și susținător ferm al Republicii Moldova”, a declarant Donald Tusk.

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, s-a aflat, marți, într-o vizită la Chișinău.

Foto: presedinte.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*