La Tokio a fost inaugurată Ambasada R. Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Japonia a fost inaugurată în cadrul unei ceremonii organizate la 29 septembrie în incinta „International House of Japan” din Tokyo.

Evenimentul a fost oficializat de ambasadorul R. Moldova în Japonia, Vasile Bumacov, şi Motome Takisawa, viceministru parlamentar pentru afaceri externe al Japoniei, cu participarea unei delegaţii din R. Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului de Externe, în discursurile rostite a fost subliniată importanţa deciziei de a înfiinţa Ambasada R. Moldova la Tokyo, inaugurarea oficială a căreia a fost prilejuită de celebrarea aniversării a 25-a de la proclamarea Independenţei.

Prezenţa diplomatică în capitala Japoniei relevă dorinţa fermă a R. Moldova de a consolida şi a dezvolta pe viitor tradiţionalele relaţii de prietenie şi cooperare reciproc avantajoase, precum şi de a intensifica legăturile culturale şi interetnice între ambele state şi popoare, se menţionează în comunicat.

În cadrul recepţiei au fost prezentate produse promoţionale autohtone şi au fost proiectate materiale video despre R. Moldova, iar pe final fiecărui participant i-a fost oferită în dar o sticlă de vin moldovenesc.

IPN

Foto: mfa.gov.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*