Leancă: altă soluție nu avem decât să ne mișcăm spre UE

Vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă, liderul PPEM, susține că R. Moldova nu are altă soluție decât să se miște spre Uniunea Europeană.

Afirmația a fost făcut de Leancă după ce a revenit de la Bruxelles, unde a avut o serie de întrevederi cu oficiali și parlamentari europeni.

„Discuții bune, de substanță. Concluzia e una: avem mult de muncit acasă, dar fără susținerea UE va fi mult mai greu să reușim și altă soluție decât să ne mișcăm spre UE – nu avem”, a scria Leancă referindu-se la discuțiile pe care le-a avut timp de două zile cu oficialii și deputații de la Bruxelles.

Iurie Leancă a menționat că a avut o întâlnire cu Comisarul European pentru vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, cu Manfred Weber, președintele Grupului PPE din Parlamentul European, Marian-Jean Marinescu, vicepreședintele Grupului PPE, David Mcallister, președintele Comitetului pentru afaceri externe, Elmar BROK, membru al Comitetului pentru afaceri externe, Cristian Dan Preda, membru al Comitetului pentru afaceri externe, Michael Gahler, membru al Comitetului pentru afaceri externe, Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Comitetului bugete.

De asemenea, Leancă a purtat discuții cu Sorin Moisă, raportor pentru asistența macrofinanciară pentru R. Moldova, Petras Austrevicius, vicepreședinte al Grupului liberal (ALDE), Raportor pe Acordul de Asociere cu Moldova.

Foto: fb.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*