Leancă deschide cărțile: da, am discutat cu Plahotniuc

Fostul vicepreședinte al Parlamentului, Iurie Leancă, numit în funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană, a vorbit într-un interviu pentru ziarul „Timpul” că înainte de a accepta postul a vorbit cu unii colegi din PD, inclusiv cu președintele partidului, Vlad Plahotniuc.

„Anumite discuții au avut loc din simplu motiv că e o funcție nou-creată, în sensul că a fost separată de funcția de ministru de Externe. Discuțiile, în mare parte, au fost axate pe faptul că avem puțin timp la dispoziție – șase-șapte luni, pentru a face ceva intens”, a spus vicepremierul.

Iurie Leancă a mai spus că acceptat să revină în Guvern pentru că PPEM avea două opțiuni: să fie în opoziție constructivă, ceea ce i-ar fi limitat să influențeze procesul decizional sau să participe la actul guvernării. Leancă a mai declarat că din acest Guvern fac parte doi reprezentanți ai PPEM-ului, doi – ai PD, iar ceilalți sunt neafiliați politic, sugerând că Executivul nu poate fi asociat în totalitate cu PD.

Foto: timpul.md

4 Comments

  1. Cum sa nu discute cu Plahotniuc? Leanca face parte din guvern, PDM e partidul care guverneaza, Plahotniuc e presedintele partidului care guverneaza

    • DEX: realist – reprezentant al faunei, care scoate bani (arginți) de oriunde, inclusiv din gunoi…

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*