Letonia are un nou atașat militar în Moldova

Ambasadorul Letoniei în Moldova, Atis Lots, l-a prezentat la Ministerul Apărării pe noul ataşat militar leton, cu sediul la Kiev, colonel Eriks Naglis.

Secretarul General de Stat, Radu Burduja, l-a felicitat pe diplomatul militar cu ocazia desemnării în funcţie, exprimându-şi convingerea că acesta va contribui la derularea proiectelor iniţiate, precum şi la impulsionarea agendei moldo-letone pe segmentul de apărare.

Colonelul Eriks Naglis a declarat că este un privilegiu să deţină funcţia de diplomat militar în Moldova şi va depune efort pentru consolidarea parteneriatului cu Armata Naţională.

Noul ataşat militar leton este absolvent al Colegiului de Război din SUA şi a obţinut titlul de magistru în Studii Strategice. A deţinut diverse funcţii de comandă în cadrul instituţiei de apărare a Letoniei şi a participat la operaţiuni de menţinere a păcii în Bosnia şi Herţegovina şi Irak.

În cadrul întrevederii, părţile au discutat, de asemenea, despre situaţia regională, cooperarea bilaterală pe dimensiunea militară şi perspectivele de consolidare a parteneriatului moldo-leton.

Foto: army.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*