Liderul unui partid despre decizia BOMBĂ a CC privind soarta lui Igor Dodon

Curtea Constituțională ar putea să-l suspende pe Igor Dodon din funcția de președinte al R. Moldova până în luna octombrie 2020, când expiră mandatul de șef al statului. Interimatul funcției ar urma să fie asigurat în această perioadă de către socialistul Ion Ceban.

Despre aceasta a scris pe o rețea de socializare Viorel Cibotaru, liderul PLDM.

„Din surse demne de încredere: Curtea Constituțională îl va suspenda pe Dodon, de data aceasta, până la 30 octombrie 2020. Interimatul funcției îl va îndeplini Ion Ceban”, a scris Viorel Cibotaru.

Precizăm că, ieri, un grup de deputați din Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului a depus o sesizare la Curtea Constituțională privind constatarea circumstanțelor ce justifică instituirea interimatului funcției de președinte al R. Moldova pentru numirea noilor membri ai Guvernului.

Sesizarea a fost depusă urmare a refuzului repetat al lui Igor Dodon de a accepta candidaturile la funcțiile de miniștri, propuse de Guvern săptămâna trecută.

Anterior, președintele Igor Dodon a fost suspendat din funcție în procedura de numire a ministrului Apărării, Eugen Sturza, candidatura căruia a fost respinsă de către șeful statului în două rânduri. Interimatul temporar a fost exercitat de către spicherul Andrian Candu, care a semnat decretul de numire al lui Eugen Sturza în funcția de ministru al Apărării.

Din surse demne de încredere: Curtea Constituțională îl va suspenda pe Dodon, de data aceasta, până la 30 octombrie 2020. Interimatul funcției îl va îndeplini Ion Ceban.Argumentum ad absurdum!

Posted by Viorel Cibotaru on Thursday, December 28, 2017

Foto: privesc.eu

3 Trackbacks / Pingbacks

  1. Știrile dimineții: Un lider politic spune că Igor Dodon nu va fi mai fi președinte, iar Ion Ceban va asigura interimatul - moldNova
  2. Declarația BOMBĂ a unui deputat: Igor Dodon ar putea fi suspendat din funcție până în 2020 – Birfe.xyz
  3. Uniți sub tricolor la Prut - Românism

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*