Limba discordiei! Dodon zice că scoate poporul în stradă

Președintele Igor Dodon a reacționat la avizul pozitiv al Guvernului pe marginea proiectului de lege care prevede redenumirea limbii de stat în Constituţie din moldovenească în română.

Șeful statului acuză că „regimul de la putere face tot posibilul pentru a dezbina societatea moldovenească pe criterii false” și amenință că „pentru apărarea limbii, istoriei, identității și tradițiilor moldovenești poporul va fi gata să iasă masiv în strada împreună cu Președintele pe care l-au ales”.

Igor Dodon se declară profund îngrijorat de tentativele de divizare a societăţii, dar şi de faptul că se încalcă flagrant Constituţia.

„În chestiuni atât de importante trebuie să decidă poporul, prin referendum, dar nu reprezentanţii unei puteri care nu are nici o legitimitate”, susține Dodon.

Șeful statului invocă rezultatele recensământului populaţiei și sondajele arată că cetățenii R. Moldova vorbesc limba moldovenească, astfel că anume aceasta trebuie să fie denumirea oficială a limbii de stat

Igor Dodon a mai declarat că va face tot posibilul pentru ca interesele majorităţii cetăţenilor să fie respectate şi acest proiect să nu ajungă lege.

Foto: presedinte.md

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*