LISTA | Au fost desemnați câștigătorii Premiului Național; Fiecare va primi câte 100 de mii de lei

Guvernul a aprobat lista câştigătorilor Premiului Naţional, ediţia 2018. Cele zece personalități cu realizări remarcabile în domeniile lor de activitate vor fi premiate cu câte 100 de mii de lei.

Regizorul, actorul și scenaristul Viorel Mardare a fost desemnat laureat al Premiului Național pentru creația originală în arta filmului publicistic și promovarea imaginii R. Moldova. Candidatura acestuia a fost propusă de  prim-ministrul Pavel Filip.

În domeniul medicinii au fost desemnați dr. în științe medicale, chirurgul Aureliu Batrînac și reumatologul Liliana Groppa.

Pentru contribuție la dezvoltarea nanotehnologiilor a fost apreciat savantul Oleg Lupan.

Gheorghe Savin a fost premiat pentru dezvoltarea genofondului național al viței-de-vie.

Maria Cristea, meșter popular, fondatoare și director al Casei Portului Popular a fost apreciată pentru promovarea identității  culturale și protejarea portului popular.

Iurie Colesnic a fost premiat pentru realizări remarcabile în domeniul literaturii.

Andrei Jilihovschi, solist principal al Teatrului Bolșoi din Moscova, a fost premiat pentru arta interpretativă de excepție și promovarea imaginii RM.

Pentru activitatea de caritate a fost premiată Victoria Dunford, director-executiv al unei asociații de caritate.

Gen. De brigadă, Ion Solonenco, fost șef al Delegației RM la CUC, a fost desemnat laureat al premiului pentru promovarea politicii de reintegrare și securitate a țării.

Ceremonia festivă de înmânare a Premiului Naţional va avea loc vineri, 24 august a.c.

Foto: realitatea.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*