LISTA | Medici decorați de Igor Dodon

De Ziua lucrătorului medical și a farmacistului, președintele Igor Dodon a emis un decret prin care a conferit distincții de stat mai multor lucrători medicali din R. Moldova.

Distincțiile au fost oferite pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul ocrotirii sănătății și pentru abnegația manifestată în actul medical.

Cu „Ordinul Republicii” a fost distins Ștefan Gațcan, fondatorul SRL „Extramed” din Chișinău, iar cu „Ordinul de Onoare” Mihail Darciuc, șef Secție la Institutul de Medicină Urgentă.

Cu „Ordinul Gloria Muncii” au fost decorați: Condrat Bivol, medic la Spitalul MAI; Liliana Damian, asistență medicală principală la Spitalul Clinic Militar Central; Mihail Erlih, medic la Spitalul „Sf. Treime” din Chișinău; Pavel Gnatiuc, conf. univ. la Universitatea de Medicină din Chișinău; Ion Mihu, șef secție la Institutul Mamei și Copilului; Marigula Moșneaga, director departament la Centrul Sănătății Familiei „Galaxia” din Chișinău; Eugen Răilean, șef secție la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco”.

Cu „Meritul civic” au fost distinși Svetlna Duleva, șef Centru de Sănătate Publică din Cadâr Lunga; Stanislav Muntean, medic Institutul de Medicină Urgentă; Irina Tureatca, șef laborator la CSP al Asociației Curativ-Sanatoriale și de Recuperare a Cancelariei de Stat.

Cu medalia „Nicolae Testimițanu” au fost decorați Anatol Cebotari, medic la Spitalul „Sf. Arhanghel Mihail” din Chișinău și Ghenadie Croitori de la aceeași instituție curativă.

De titlul onorific „Om emerit” s-a învrednicit Ala Manolache, director al Centrului de Excelență în Medicină și Farmacie „Raisa Pacalo”.

Anual, în a treia duminică a lunii iunie, în R. Moldova este marcată Ziua lucrătorului medical și a farmacistului.

Foto: presedinte.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*