Lukașenko SARE peste calul Moscovei pentru Moldova

Republica Belarus nu intenționează să blocheze sau să modifice regimul comerciale cu R. Moldova, ci, dimpotrivă, să le dinamizeze. O opinie în acest sens a formulat, joi, premierul belarus Mihail Miasnikovici în cadrul unei întrevederi cu Nicolae Timofti.

Cei doi oficiali au avut o întâlnire la Ankara, unde, joi, au participat la ceremonia de învestire a președintelui ales al Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

Miasnikovici și Timofti, potrivit Președinției de la Chișinău, au discutat despre relațiile politice, economice și culturale dintre cele două țări, precum și despre situația regională.

Nicolae Timofti a declarat că Republica Moldova este recunoscătoare autorităților belaruse pentru poziția lor de menținere și de impulsionare a schimburilor comerciale bilaterale, în situația în care țara noastră a fost nevoită să-și reducă substanțial exporturile către Rusia.

Premierul belarus, Mihail Miasnikovici a declarat că țara sa nu va modifica regimul actual de cooperare comercială cu R. Moldova și că nu se pune problema unor schimbări în această privință. Mai mult, premierul belarus a spus că potențialul cooperării moldo-belaruse permite intensificarea raporturilor comerciale și a propus înființarea unor întreprinderi mixte care ar funcționa în beneficiul ambelor părți.

Puterea.info precizează că, în luna septembrie, președintele belarus, Aleksandr Luașenko, urmează să întreprindă o vizită oficială în Republica Moldova.  | PUTEREA.info

Foto: presedinte.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*