Lupu, candidatul democraților la prezidențiale! Ce spun Diacov, Candu și Filip

Președintele Partidului Democrat din Moldova, Marian Lupu, a fost desemnat candidat pentru funcția de președinte al R. Moldova, transmite Puterea. 

Decizia a fost luată unanim în cadrul Consiliului Național al PDM, care a avut loc pe toată durata zilei de azi.

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, a declarat într-un briefing după ședința Consiliului Național că Marian Lupu deține experiența necesară, este o persoană echilibrată și care a fost omniprezent pe scena politică moldovenească. Diacov a menționat că Lupu este poziționat pe centrul spectrului politic și este o persoană foarte cunoscută în R. Moldova.

Vicepreședintele PDM, spicherul Andrian Candu, a declarat că Marian Lupu este cel care poate asigura acea stabilitate politică și acel echilibru între est și vest despre care se discută. Cu atât mai mult, a menționat Candu, că lupta în viitoarea campaniei electorale se va da pe criterii de geopolitică.

Andrian Candu a spus că PDM este gata să ajungă cu candidatul său în turul doi de scrutin, arătându-se sigur că exponentul PDM va fi în fruntea acestei competiții atât de importante în R. Moldova.

Un alt fruntaș al PDM, premierul Pavel Filip a calificat desemnarea lui Marian Lupu ca fiind o decizie firească și corectă.

Este o persoană politică cunoscută de toată lumea și cu toții știu care sunt calitățile acestui om”, a spus Filip.

Precizăm că, în vederea desenării candidatului său la prezidențiale, PDM a organizat consultări în toate organizațiile locale și raionale, începând cu data de 18 august.

Foto: timpul.md

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*